Mindre ting som punge, tasker, dyr m.m.

Hold nr. 5. Nuno-filt Uld på silke og andre stoffer

Tid: d. 11. og 12. november 2017 kl. 10.00-15.30

Sted: Ådalens skole Frederikssund

Pris: 695.-kr. Tilmeldingsfrist 16. oktober

Lærer: Anja Bruun Sørensen

 

Hyggeligt filtekursus med individuel undervisning, så der bliver plads til helt uøvede filtere og filtere med nogen erfaring.

 For uerfarne filtere:
Nunoteknikken forklares og demonstreres helt fra bunden, og man guides igennem processen fra start til slut. Som nybegynder giver det mening at starte med et overskueligt projekt som fx et simpelt tørklæde eller et mindre stykke stof til fx pude, taske eller lignende. Herefter kan man kaste sig over de lidt mere komplicerede eller større ting.
Eller man kan filte en supersimpel top på silkechiffon.

For den mere erfarne filter vil der næsten være frit slag, alle behøver ikke lave det samme, men der vil selvfølgelig være begrænsninger i forhold til plads. Mit forslag er at man enten filter metervarer til fx, jakke, kjole, nederdel eller poncho og har fokus på især struktur, tekstur og komposition.

 Eller man filter en kort poncho/krave over malle. Denne kræver noget mere teknik og plads. (Da det er et blandingskursus, og der et begrænset antal borde til rådighed i lokalet, kan der IKKE filtes kjoler, jakker og nederdele og lignende over malle, og der undervises IKKE i forstørrelse af mønstre og konstruktion af maller hertil. Det kræver et kursus for sig selv).

 Eller man kaster sig ud i et af de nye tørklæder med masser af teknik og overfladestrukturer. Her arbejdes der bl.a. med forhøjninger, flæser, dobbelte lag, reservationer både blivende og midlertidige og mange forskellige materialer på en gang. Disse tørklæder udfordrer overblikket i filteprocessen, mange filteteknikker/processer, det at arbejde med forskellige fiberretninger på en gang, og ikke mindst det at kunne tænke fremad i filteprocessen og holde styr på samarbejdet mellem flere slags materialer.

Materialeliste:

 Generelt: Almindeligt filtegrej som filtesæbe, stænkeflaske, tynd plastik (fx afdækningsplast), gardisette, bred elastik (bukseelastik) eller aflagte nylonstrømper, diverse baljer/skåle, spand, håndklæder i forskellige størrelser og meget gerne en gulvklud og et par plastikposer til at bære alt det våde hjem i.

 Saks, målebånd, blok, skrivegrej, lommeregner.

 Ved filtning i tørretumbler: Filteforhæng (badeforhæng/forstof) og store kraftige plastiksække. Jeg har nogle filteforhæng, der kan lånes, men jeg har ikke nok til alle, så de må gå på skift J Desuden har jeg en virkelig super kvalitet af filteforhæng i metermål, der kan købes på kurset.

 Ved filtning uden tørretumbler: Bobleplast og gerne en skumrulle fx sådan en man sætter rundt om rør for at isolere fås fx i jem og Fix. (Ponchoen over malle filtes i hånden uden brug af tumbler og derfor skal disse ting medbringes, hvis du planlægger at filte sådan en)

Materialer: (Er selvfølgelig helt afhængig af hvad man vil filte)

Nålefilt og/ eller finfibret karteflor 18-19 mic. fx fantasia, merinould eller silkemerino i tops, silkestoffer, bomuldsgaze, blondestoffer, garnrester, silkefibre eller andre sjove ting til dekoration fx små hæklede lysduge eller sjove bånd.

 Man er meget velkommen til at medbringe egne materialer at filte med, men jeg påtager mig intet ansvar for resultatet af materialer, jeg ikke kender på forhånd, og jeg vil gerne, at man af hensyn til alle har tjekket, at der ikke er møl i medbragte materialer J

 Hvis man ikke har materialer på lager, vil der være et godt udvalg af både uld, nålefilt og stof til salg på kurset. Er der specielle ønsker til farver, er man meget velkommen til at sende mig en mail på anja@kajoli.dk i god tid inden kurset. På den måde er det lettere for mig at medbringe det, I gerne vil have.

Hvis man allerede inden kurset ved, at man vil filte en metervare til noget bestemt, er det en rigtig god ide at medbringe mønstret, så vi kan tage udgangspunkt i det.

 Jeg medbringer selvfølgelig forskellige modeller til inspiration, men gå gerne i tænkeboks inden kurset, så du har en ide om, hvad du gerne vil filte metervarer til. Jeg har brugt teknikken til kjoler, nederdele, jakker, veste, ponchoer og puder Jeg glæder mig til at filte sammen med jer.

Med venlig hilsen  Anja   www.kajoli.dk